zondag 14 januari 2018

Vliegengordijn van kralen

In de zomer zijn er in ons vakantiehuisje altijd veel vliegen. Hiervoor heb ik twee vliegengordijnen gemaakt.


Allereerst wat algemene informatie. Het kleurenschema in ons huisje is rood - mintgroen of wat daar in de buurt komt en wit. Ik doe mijn best alles uit te voeren in deze kleuren. Soms iets wat obsessief ;-)

Het eerste vliegengordijn heb ik van houten kralen gemaakt. Het hangt in de deuropening van de openslaande deuren.
Op Pinterest had ik deze foto gevonden. Geen link om te volgen, alleen de foto.


Ik begon zoals op de foto. Maar met een peuter  die er steeds doorheen liep toendertijd .... de hele tijd zaten de draden in de knoop. Het seizoen erna heb ik van de onderkant een geheel gemaakt. Ook nadeel: ik had leuk rood koord gekozen. Maar ... dat rekt uit. Dus na een tijdje lagen de kralensnoeren op de grond. Dan knoopte ik het opnieuw op en na paar weken weer het zelfde verhaal. De onderkant is nu geregen op sisaltouw.

De kralen komen uit de grote potten houten kinderkralen. Alleen rood en wit kon ik gebruiken. De mint groene kralen zijn zelf geverfd. 
Mijn eerste tip: nooit aan beginnen! Ben je net zo eigenwijs als ik? 
Mijn tweede tip om ronde kralen te verven: koop een set spiezen voor de BBQ. Daar rij je de kralen op. Je kan nu de kralen redelijk goed verven. Je hebt snel twee lagen nodig. En een hoop tijd ;-)


Het tweede vliegengordijn heb ik van glazen kralen gemaakt. Het hangt in het keukenraam. Mijn inspiratie hiervoor kwam van deze foto.In mijn zoektocht naar betaalbare glazen kralen kwam ik terecht bij de webshop van Karin en Ron, www.bykaro.nl
Geweldige sortering en super snelle levering.4 opmerkingen:

Fijn dat je een berichtje wilt achterlaten.
Dank je wel!